Uitslag BZK dag 2, 23 mei in Eindhoven (50)

Zondag 23 mei, eerste Pinksterdag, zwommen alleen Mark van Dinther en Shirley Voets in Eindhoven om de Brabantse titels.

Shirley startte op de 200 rug. Het was pas de tweede keer dat ze deze afstand zwom, nadat ze anderhalve maand geleden bij haar debuut binnen de limiet had gezwommen. Ze zwom zelfs nog nooit een 100 rug in een 50-meterbad, dus haar tussentijd was ook meteen een pr voor lang bad. Na 200 meter stond de klok stil op 2.45.61, wat 1.01 seconde sneller dan in april was. Hierdoor verbeterde ze uiteraard ook haar eigen clubrecord. Ze eindigde op plaats 9 en mochten de limieten voor volgend jaar niet aangepast worden, dan heeft ze die limiet ook op zak, want die staat op 2.47.00

Daarna zwom Mark het koningsnummer, de 100 vrij. Tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen greep hij nog net naast de medailles, en nu was hij als tweede ingeschreven. Gemotiveerd om nu wél een medaille te halen ging hij, zoals vooraf afgesproken, meteen 'volle bak' van start. De 27.72 halverwege was nog geen halve seconde boven zijn eindtijd van gister op de 50 vrij. Daarna kon hij het tempo goed volhouden, maar helaas was de finish iets minder sterk. Mark tikte aan na 58.84, voor het eerst onder de minuut in het 50-meterbad en zelfs 0.04 seconde sneller dan in het 25-meterbad. Die 0.04 kwam nog een keer voor: door de slechte finish tikte Thomas Rietveld van het Tilburgse TRB/RES 0.04 seconde voor Mark aan. Hoewel het goud op het oog naar Mark ging, wees de tijdwaarneming helaas anders uit. Extra zuur werd het toen Mark hoorde wat de limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen was: 58.50, en dus maar 0.34 sneller dan de tijd van Mark. Toch kan hij niet meer dan tevreden zijn met zijn tijd en zijn prachtige zilveren medaille.

Tot slot van deze succesvolle dag zwom Shirley de 200 vrij. Haar persoonlijke record (25-meterbad) stond slechts twee weken, maar toch wist Shirley maar 1.4 seconde boven die tijd te zwemmen. Het leverde haar wederom een negende plaats op. Ze verbeterde haar beste tijd in het 50-meterbad met maar liefst dertien seconden. Dit was geen verrassing, want die tijd was een tussentijd van de 400 vrij. Ook op deze afstand heeft ze nu een startbewijs voor de BZK van volgend jaar, mits deze niet aangescherpt wordt.

Uitslagen

Ook een aantal oud-leden van Neptunus '58 verscheen op deze zonnige eerste Pinksterdag aan de start. Linda Schellekens veroverde goud op de 200 rug en 200 vrij. Ook behaalde ze brons op de 100 vlinder. Bente van Bergen behaalde goud op zowel de 100 vlinder als de 200 vrij. Op de 50 school, haar minst favoriete slag, eindigde ze verrassend als vierde.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'